MEELIS OIDSALU ERJK selgitused SALKi juhtumis on jäänud ebapiisavaks (10)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti demokraatiale tuleb tark eraraha ainult kasuks, mõistagi ainult seni, kuni erakondade sõltuvus mõnest üksikust ettevõtjast liiga suureks ei kujune, kirjutab toimetaja Meelis Oidsalu.

Nagu idumiljonär Sten Tamkivi tänases pikas intervjuus räägib, on üks märtsivalimiste tähti – tehnoloogiaärimeeste rahastatud poliittehnoloogiline mõttekoda Sihtasutus Liberaalne Kodanik (SALK) – siiani valimistejärgsetes eneseotsingutes. Praegu veel mõeldakse, kas ja millal jätkatakse ning kas Tarmo Jüristo juhitud rühmitus üldse peaks valimistevahelisel ajal aktiivse tegevusega jätkama.

Vahepeal on SALKi teenuste vastu tuntud huvi Leedust, kus Jüristo mai lõpus käis. Seal on järgmisel aastal kolmed valimised, aga kuna Leedu on üks väheseid Euroopa riike, kus pole oma uuskonservatiivset tugevat erakonda, siis ilmselt polegi seal nii suurt tellimust liberaalsete nõustajate järele. Ka konservatiivse pöörde läbi teinud Poolas on sel sügisel valimised, aga need tulevad liiga vara peale, et oleks ajaliselt võimalik üldse mingit nõustamiskogemust eksportida. Ka Portugalist on Jüristo kinnitusel suisa suursaadiku tasemel näidatud üles uudishimu tulevase koostöö suhtes.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles