MEELIS OIDSALU ⟩ Kaasamisega kimpu jäänud valitsus plaanib sügiseks kuluka avatud valitsemise konverentsi

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Head kaasamist takistab nii ametnike kui ka Eesti elanike vähene kogemus. Sellepärast pole kaasamisüritused ka kuigi meeldivad ja on põhjustanud ametnikes kaasamishirmu. Fotol üritab RMK kaasata kohalikke elanikke.
Head kaasamist takistab nii ametnike kui ka Eesti elanike vähene kogemus. Sellepärast pole kaasamisüritused ka kuigi meeldivad ja on põhjustanud ametnikes kaasamishirmu. Fotol üritab RMK kaasata kohalikke elanikke. Foto: Rein Kuresoo

Kui kiirustame Nursipalu juhtumis «diagnoose» panema, võiks veidi mõelda selle eripära põhjustele. Eestil ei lähe avatud valitsemise näitajates kuigi halvasti, kuid lääneriikides üldiselt ei ole kaasamisega kuigi hästi. Pimedate kuningriigis võib ka ühesilmne tõusta kuningaks, kirjutab toimetaja Meelis Oidsalu.

Kas «hilinenud kaasamine» on üldse olemas? Äkki tuleks seda lihtsalt nimetada kaasamisest hoidumiseks? Kui avalikkust kaasatakse ametnike valitud lahenduste legitimeerimiseks, mitte poliitika sisuliseks kujundamiseks, siis mis kaasamisest üldse räägitakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles