ANNELI SAMMEL ⟩ Legaalne enesehävitus läheb meile kalliks maksma (1)

Anneli Sammel
, Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht
Copy
Alkohol on oma olemuselt toksiline, kantserogeenne ja psühhoaktiivne aine, mis muuhulgas tekitab sõltuvust, on see siiski üks enim tarvitatav uimasti üle maailma.
Alkohol on oma olemuselt toksiline, kantserogeenne ja psühhoaktiivne aine, mis muuhulgas tekitab sõltuvust, on see siiski üks enim tarvitatav uimasti üle maailma. Foto: Remo Tõnismäe

Legaalsete uimastite põhjustatud tervisekahju, mille ühiskond tervikuna kinni maksab, on korraga väga suur ja alahinnatud, annab mõista Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel.

Uimastid on ained, mis mõjutavad inimese enesetunnet, ümbritseva maailma tajumist ja käitumist. Uimastid võib jagada legaalseteks (alkohol ja tubakas) ja illegaalseteks (narkootikumid).

Eri uimastite sõltuvuspotentsiaal ja kahju varieeruvad üsna laias ulatuses, kuid mitte mingil juhul ei tohiks alahinnata legaalsete uimastite riske ja kahju ning seda eriti ühiskonna ja majanduskahju mõõtmes. See on ka põhjus, miks alkoholitarvitamine on rahvatervishoiu vaatenurgast üks suurim väljakutse enamikus riikides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles