Võib ju imestada, miks küll on tänapäeva lastel ja noortel nii palju toidutalumatusi, allergiaid, ülekaalulisust ja palju muid söömisega seotud tervisehäireid, kuid tundes sügavamalt intensiivpõllumajanduse kõrvalnähtusi, saab seda nii mõista kui ka leevendada, kirjutab Eesti Biodünaamika Ühingu juht Weralda Sofia Lakeman.

Tänapäeval võib juhtuda, et näiteks kohupiimakook, mis maitseb päris veenvalt kohupiimakoogi moodi, pole sugugi mitte kohupiimast tehtud, ning koorejäätise üks põhikoostisi on võib-olla hoopis mingi «mahuaine».

Nii ei ole see ainult valmistoodete puhul. Ka tavapõllumajandusest tulevad värsked puu- ja köögiviljad, mis näevad head ja tervislikud välja – ning ka loomsed saadused – on enamasti täis aineid, mis sinna loomu poolest ei kuulu ja on inimese organismile kahjulikud või mille mõju ei ole teada.