ERIK ARU Filmiinimestel napib PÖFFi ajal kinoskäimiseks aega

Erik Aru
, toimetaja
Copy
Aasta tagasi «veeres» Tallinna kesklinnas Tammsaare pargist mööda tänavaid Coca-Cola Plaza kino ette hiigelsuur must kuubik. Tegu oli PÖFFil esilinastunud Läti filmi «Rahutud meeled» tegijate performance’iga, mis pidi meenutama Sisyphose katsumust.
Aasta tagasi «veeres» Tallinna kesklinnas Tammsaare pargist mööda tänavaid Coca-Cola Plaza kino ette hiigelsuur must kuubik. Tegu oli PÖFFil esilinastunud Läti filmi «Rahutud meeled» tegijate performance’iga, mis pidi meenutama Sisyphose katsumust. Foto: Konstantin Sednev

Aastate jooksul on Tallinnas esitletud ligikaudu 850 filmi- ja seriaaliprojekti. Statistiliselt võttes on valmimise osakaal 85 protsendi kandis.

Suurel osal Euroopas valmivatel filmidel on rohkem tootjariike kui üks. Selleks peavad eri maade filmitegijad loomulikult kokku saama.

Novembris on selline koht, kus paljude riikide filmitegijad kokku saavad, Tallinn. See leiab mõistagi aset Pimedate Ööde filmifestivalil, kuid filmiinimestel harilikult kuigi palju aega kinoskäimiseks ei jää – tegemist on siin palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles