Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

INIMENE JA LOODUS Tiit Maran: Eesti liikide seisundite hinnangud on kui kanaarilinnud kaevanduses (4)

Copy
Oravlaste sugukonda kuuluvast lendoravast on nunnu välimuse tõttu saanud üks kaitset vajavate liikide maskotte. Ta sobib hästi ka indikaatorliigiks, sest talle meeldivad elutingimused, mis on soodsad ka paljudele teistele liikidele.
Oravlaste sugukonda kuuluvast lendoravast on nunnu välimuse tõttu saanud üks kaitset vajavate liikide maskotte. Ta sobib hästi ka indikaatorliigiks, sest talle meeldivad elutingimused, mis on soodsad ka paljudele teistele liikidele. Foto: Shutterstock

Halvemate stsenaariumite vältimiseks on vajalikud väga tõsised arutelud, kuidas ja mida muuta, et elukeskkond ei hävineks ülemäärase keskkonnakasutuse tõttu, resümeerib zooloog Tiit Maran elukeskkonna seisundi hindamisele keskendunud teaduskonverentsi ülevaates.

See, kuidas käime ümber elukeskkonnaga, sõltub sellest, kuidas mõtestame iseendile inimesest erinevate eluvormide püsimise vajadust. Sisuliselt tähendab see seda, milline on meie seni väga inimkeskses üldises kultuurinarratiivis tähendus elukeskkonna tervikul ja teistel eluvormidel.

Tagasi üles