LAURENT BANSEPT Prantsusmaa otsib Ukrainast uut sõjalist identiteeti

, Prantsuse sõltumatu mõttekoja IFRI analüütik
Copy
Prantsusmaa sõjaline enesetaju tugineb osati keiser Napoléon I lahingulisele kavalusele. Tegelikkuses aga oli tegemist samasuguse imperiaalse türanniga, nagu seda on Vladimir Putin. Tõsi, viimase puhul ei saa rääkida sõjalisest geeniusest.
Prantsusmaa sõjaline enesetaju tugineb osati keiser Napoléon I lahingulisele kavalusele. Tegelikkuses aga oli tegemist samasuguse imperiaalse türanniga, nagu seda on Vladimir Putin. Tõsi, viimase puhul ei saa rääkida sõjalisest geeniusest. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Tuumariik Prantsusmaa jälgib sarnaselt teiste riikidega Ukraina sõjaväljal toimuvat. Ukraina sõja võimalikust mõjust Prantsuse armeele kirjutab Prantsuse sõltumatu mõttekoja IFRI analüütik Laurent Bansept, kes hiljuti üllitas vastavasisulise raporti.

Üha ebamäärasemas rahvusvahelises kontekstis, kus üllatus näib olevat kindel, pole ükski liitlassuhe ilmselge, küll aga on hinda tõusnud NATO liikmesus. Prantsusmaa peab täielikult integreeruma NATO sõjalisse struktuuri. Sarnane lähenemine on kahtlemata vajalik ka Euroopa Liidus, kus Prantsusmaa mõju jääb – eriti sõjalistes küsimustes – rohkem tuntavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles