VÕIM JA JULGEOLEK ⟩ Piotr Żochowski, Krzysztof Nieczypor: Ida-Ukraina alade annekteerimine on sisuliselt juba alanud (2)

Copy
Sõda Ukrainas on venelastele osutunud nii põrgulikult raskeks, et sama hästi võinuksid nad sõita sõdima Kuu peale. Kohati jääb Ukrainast tehtud fotodelt mulje, et need pärinevadki paralleelreaalsusest või õudusunenäost.
Sõda Ukrainas on venelastele osutunud nii põrgulikult raskeks, et sama hästi võinuksid nad sõita sõdima Kuu peale. Kohati jääb Ukrainast tehtud fotodelt mulje, et need pärinevadki paralleelreaalsusest või õudusunenäost. Foto: Aleksandr Jermotšenko/Reuters/Scanpix

Venemaa algne plaan Ida-Ukraina alad annekteerida on jäänud õiguslikult toppama, sest Venemaa ei ole suutnud täita sõjalisi eesmärke ega saavutanud venekeelse Ida-Ukraina elanikkonna toetust okupatsioonivõimudele. Faktiliselt on aga Ida-Ukraina juba peaaegu annekteeritud, kirjutavad Varssavis paikneva keskuse Center for European Studies teadurid Piotr Żochowski ja Krzysztof Nieczypor, kelle artikkel põhineb mõttekoja avaldatud raportil.

Kreml kavatseb pseudoreferendumitega legitimeerida Ukraina ida- ja lõunapiirkondade kavandatud annekteerimise, kuigi ei saa välistada, et see etapp jäetakse vahele ja territooriumid liidetakse Venemaaga pärast venemeelsete vastavat «palvet». Selle stsenaariumi elluviimist näidatakse kui edu Venemaale, kes on võimeline oma territooriumi laiendama ja jätkama jõupingutusi vastase nõrgestamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles