Eesti Kultuuri Koja aastakonverents «Muutuv maailm. Kuidas edasi?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
Eesti Kultuuri Koja aastakonverents «Muutuv maailm. Kuidas edasi?» 31.05.2022
Eesti Kultuuri Koja aastakonverents «Muutuv maailm. Kuidas edasi?» 31.05.2022 Foto: Eesti Kultuuri Koda

Eriarvamustes Eesti. Jätkusuutliku arengu eelduseks on laiapinnaline mõistmine ühiskonnas, et vaja on õppida uutmoodi mõtlema ja koostööd tegema. Kas koostööpõhisus ja vägivallatus on inimühiskonnas saavutatavad? Kas globaalsest kriisi aitab välja rohujuure tasandilt tõusev koostöö?
Konverentsil otsime vastuseid küsimustele: Kuidas mõtestada toimuvat? Milline on uus ja muutuv maailmakord? Kuidas edasi?

21. sajandi alguses oleme tunnistajaks sõjale ja barbaarsele hävitustööle Ukraina linnades, surmale ja tsiviilelanike kannatustele. Elame keerulisel ajal, mis võimendab erimeelsusi ka Eestis, jätkub üleilmne infosõda. Ka Eesti inimesed on elanud aastaid erinevates inforuumides. Kuidas leida erinevatele maailmanägemustele siduvat ühisosa? Kuidas toetame ühiskonna sidusust? Selleks, et mõtestada toimuvat, on omavahel vaja arutleda.

Eesti Kultuuri Koda kutsub erakorralisele konverentsile «Muutuv maailm. Kuidas edasi?» Vabal Laval 31. mail 2022 kell 14.00–18.30.

Ettekannetega esinema ja arutlema tulevad Marju Lauristin, Toomas Kiho, Ülle Madise, Aveliina Helm, Andres Puustusmaa, Jelena Skulskaja, Mihkel Kunnus, Kristiina Ehin, Egge Kulbok-Lattik ja gümnasist Stella-Maria Sillaste.

Konverentsi ajakava

14.00–14.05 Tervitused, muusikaline sissejuhatus

14.05–14.15 Auhinna «Kultuuri tegu» väljakuulutamine

14.15–15.40 I paneel – Muutuv maailmakord. Kuidas edasi? Ettekanded ja arutelu

15.40–16.00 Kohvipaus

16.00–17.30 II paneel – Eriarvamustes Eesti. Ettekanded ja arutelu

17.30–18.30 Konverentsi lõppsõna ja bankett

Eesti Kultuuri Koda loodi 2011. aastal eesmärgiga ühendada juriidilisi ja eraisikuid, kelle soov on Eesti kultuuri sisemise jõu ja ühiskondliku kõnekuse hoidmine. Koja aastakonverentsid keskenduvad ühiskondlikult aktuaalsetele ning Eesti avalikkust kõnetavatele teemadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles