VÕIM JA JULGEOLEK ⟩ Kapo aastaraamat demonstreerib head luurekultuuri (6)

Meelis Oidsalu
, Fookuse Võimu ja julgeoleku toimetaja
Copy
Kaitsepolitseiameti avalikud sõnumid on Arnold Sinisalu ametiajal saanud humanistlikuma ja silte vältivama tooni. Pildil annab president Kersti Kaljulaid mullu juunis peadirektorile üle auraha.
Kaitsepolitseiameti avalikud sõnumid on Arnold Sinisalu ametiajal saanud humanistlikuma ja silte vältivama tooni. Pildil annab president Kersti Kaljulaid mullu juunis peadirektorile üle auraha. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti julgeolekuasutuste aastaraamatud on muutunud aastate jooksul toonilt märksa informaalsemaks ja inimsõbralikumaks. Lisaks sellele, mida seal kajastatakse, tuleks küsida ka nende teemade või nähtuste järele, mida kaitsepolitseiameti aastaraamat ei maini, kirjutab oma arvustuses Võimu ja julgeoleku toimetaja Meelis Oidsalu.

Sisulise poole pealt kapo seekordne aastaraamat millegagi ei üllatanud ja oli kokkuvõttes pigem igavapoolne, mis praegusel segasel ajal on pigem hea uudis. Isiklikult tundsin puudust desinformatsioonikampaaniaid puudutavast juhistavast informatsioonist, muu hulgas selle kohta, kuidas hinnata pandeemia ajal süsteemset valeinfot levitanud, Eesti astumist Venemaa koosseisu soovitanud ning kodusõja puhkemise võimalustele õhutavalt viidanud Varro Vooglaiu tegevust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles