MAJANDUSELU Tobias Korn, Henry Stemmler: sõda Ukrainas võib muuta maailma tarneahelaid püsivalt (1)

Copy
Kütusesektoris kipuvad tarneahelad relvakonfliktidest hoolimata püsima. Kütuseveokid Venemaal Moskva oblastis Konstantinovos.
Kütusesektoris kipuvad tarneahelad relvakonfliktidest hoolimata püsima. Kütuseveokid Venemaal Moskva oblastis Konstantinovos. Foto: Juri Kotšetkov/EPA/Scanpix

Kuidas saavad Ukraina ja Venemaa majandus sõjast taastuda, kui vägivald lõppeb ja sanktsioonid tühistatakse, kirjutavad majandusteadlased Tobias Korn (Hannoveri Leibnizi ülikool) ning Henry Stemmler (ETH Zürich).

Sõda, mida Venemaa peab Ukraina vastu, on juba häirinud enamikku Ukraina tootmisvõimest. Samuti on rahvusvahelise kogukonna poolt Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonid teinud lõpu aastakümneid kestnud majanduslikule koostööle mitmes harus. Vaatleme kahe aastakümne vältel kogu maailmas toimunud kodusõdade empiiriliste andmete põhjal, kuidas rahvusvahelised tarneahelad kohanevad vägivalla tekitatud majandushäiretega ning kui tõenäoline on, et rahvusvahelises majanduses taastub kunagi sõjaeelne olukord.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles