KESKKOND Riina Georg: Pärnu Rannaniidu kõrvale maokad hooned ei sobi

Riina Georg
, MTÜ Roheline Pärnumaa esindaja
Copy
Plaanilt on näha kavandatavate hoonete asukohad ja lubatud suurus. Millised hakkavad majad välja nägema, selgub arhitektuurivõistlusega. Plaani ülaosas on Pärnu Rannaniit.
Plaanilt on näha kavandatavate hoonete asukohad ja lubatud suurus. Millised hakkavad majad välja nägema, selgub arhitektuurivõistlusega. Plaani ülaosas on Pärnu Rannaniit. Foto: AB Artes Terrae OÜ

Tavalise loodusega ala linnaruumis ei pruugi vajada tingimata «arendaja kätt», kirjutab MTÜ Roheline Pärnumaa aktivist Riina Georg.

Pärnu linn on atraktiivne elukeskkond eelkõige mere ja roheluse tõttu. Ennekõike rannikul saavad siin elavad või puhkavad inimesed kontakti loodusega. Paraku on neid hüvesid kasutavate inimeste huvid tihti teravas konfliktis nii üksteise kui ka hüve pikaajalise säilimisega.

Pärnu linnale kuuluv maatükk Tervise Paradiisi spaahotelli kõrval, A. H. Tammsaare puiesteest mereni on vaidluste keskmes olnud juba pikemat aega, kuid sarnaselt ajaloolise Rannapargiga võiks kohalike elanike ja terviseturistide seas populaarne rohepiirkond jäädagi looduspargiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles