MAJANDUSELU ⟩ Karsten Staehr: majandus- ja inseneriteadus panevad energiakriisi leevendamiseks pead kokku (3)

Karsten Staehr
, Tallinna Tehnikaülikooli makroökonoomika professor ja Eesti Panga uuringute juht
Copy
Nafta- ja maagaasikontserni Statoil maagaasi töötlemise ja CO2 eemaldamise platvorm Sleipner T Stavangeri lähedal. Norrast on praktiliselt võimatu maagaasi Eestisse saata.
Nafta- ja maagaasikontserni Statoil maagaasi töötlemise ja CO2 eemaldamise platvorm Sleipner T Stavangeri lähedal. Norrast on praktiliselt võimatu maagaasi Eestisse saata. Foto: Nerijus Adomaitis/reuters/scanpix

Kui elektri, gaasi ja muude energiaallikate hinnad püsivad kõrged pikema aja jooksul, võivad tagajärjed olla tõsisemad ja majanduspoliitilised probleemid suuremad, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli makroökonoomika professor ja Eesti Panga uuringute juht Karsten Staehr.

Maailmas on juba piisavalt probleeme, sealhulgas koroonapandeemia, pagulaskriis Valgevenes ja eskaleeruvad sõjalised ohud. Sellegipoolest on Eestis juba mõnda aega olnud avaliku debati domineerivaks teemaks elektri- ja gaasihinnad. Sellist järsku huvi kasvu energiahindade vastu ei ole raske selgitada. Hinnad on teinud spurdi üles ja kõik me saame kütte- ja elektriarveid, mis nõuavad meilt hirmus suuri rahasummasid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles