Erkki Koort: kas majandus vs julgeolek? (2)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu, Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning õigus- ja riigiteadlane Jüri Raidla, Ellex Raidla vanempartner, väitlemas konverentsil Majandusjulgeolek 2020.  FOTO: Kaader videost
Välisminister Urmas Reinsalu, Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning õigus- ja riigiteadlane Jüri Raidla, Ellex Raidla vanempartner, väitlemas konverentsil Majandusjulgeolek 2020. FOTO: Kaader videost Foto: Kaader videost

Majandus ja julgeolek ei käi paljude arvates kokku, kuid tegelikult pole majanduseta julgeolekut ning julgeolekuta on keeruline kujutada ette toimivat majandust. Samamoodi on ka julgeoleku ja põhivabadustega. Mingil põhjusel on võetud pähe, et need kaks vastanduvad teineteisele ning asuvad diametraalselt eri nurkades.

Hoiatusi võõramaise kapitali kaasamise või mõne riigi majandushuvide taga peituvatest mõjutushuvide eest tõlgendatakse vastandumisena majanduskasvule. See vastandus tuli ilmekalt esile debatis vandeadvokaat Jüri Raidla, riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ja välisminister Urmas Reinsalu vahel.

Väga paljude seesuguste debattide puhul on kõik samal meelel ning raske on saada uusi teadmisi või uut vaatenurka. See debatt oli erinev, sundides auditooriumi mõtlema asjadele, mida tihti ei käsitleta. Kelle argumendid lõppkokkuvõttes õigeks osutuvad, näitab aeg. Ajaproov pole siinkohal nelja-aastane valimistsükkel, vaid 50–100 aastat ajalugu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles