Joel Burke: Eesti on digimaailma superriik

, EASi e-residentsuse äriarenduse tiimijuht
Copy
E-residendid 3. juuni seisuga.
E-residendid 3. juuni seisuga. Foto: Postimees

Siin elava ameeriklasena kohtun sageli välismaalastega, kes on kuulnud midagi e-valimistest, e-residentsusest või mõnest muust Eestiga seostatud e-st. Nad küsivad sageli kahtlevalt: «On nad seal tõesti nii tasemel?»

Kuigi tavaliselt ei tasu uskuda kõike, mida kusagilt loed, pean tunnistama, et pilt, mille rahvusvaheline meedia on maalinud Eesti imelisest arengust maailma kõige kõvemaks digiriigiks, vastab tõele. Kahjuks ei ole nendes kajastustes tihti vaadatud kulisside taha – mis tegi tundmatust Ida-Euroopa riigist pealtnäha üleöö maailma tuntuima innovaatori?

Eestis E-residentsuse äriarendajana töötanud ameeriklane Joel Burke on Eestist vaimustuses ning jagab seda tunnet ka kõigi teiste välismaalastega, keda kohtab. Ta imetleb meie poliitikute julgust teha mõnikord ka raskeid otsuseid, mille positiivsed tulemused ilmnevad alles aastate pärast. Üks selline oli kohustusliku ID-kaardi kehtestamine, mis on kujunenud meie digitaalse eduloo lahutamatuks osaks. Kuid ka meie ametnikud on ameeriklase arvates muu maailma kolleegidega võrreldes avarapilgulisemad ja uuendusmeelsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles