Tõde ei tõuse ja vale ei vaju (8)

Kaido Kama
Copy
Eesti raiutakse lagedaks täiesti seaduslikult ja riigivõimu heakskiidul. Metsaraie Valgamaal Uniküla lähistel.
Eesti raiutakse lagedaks täiesti seaduslikult ja riigivõimu heakskiidul. Metsaraie Valgamaal Uniküla lähistel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui ma Postimehe keskkonnakülje toimetamist alustasin, siis lubasin lugejale selgitada, mis peitub meile metsa kohta esitatavate väidete ja arvude taga. Aasta hiljem on paras aeg vaadata, kas ja mis on selgemaks saanud.

Mõni muutus on toimunud küll. Enam ei kiputa suurt raiemahtu õigustama meie metsade suure juurdekasvuga. Metsastatistika peamine autor keskkonnaagentuurist Allan Sims ütles Postimehele otsesõnu, et nemad ise juurdekasvu ja raiemahu arvude võrdlemist õigeks ei pea. Sest «kõige rohkem kasvavad ikkagi juurde just keskealised metsad, aga me raiume küpset metsa». Ning et juurdekasvu «on lihtsalt rahvale hea näidata». Seni on juurdekasvu ja raiemahu võrdlus olnud keskkonnaagentuuri igakevadise uue metsastatistika tutvustamise peamine uudis. Nüüd jääb vaid oodata, kuidas hakatakse meile lähiajal näitama eelmise, 2018. aasta metsastatistikat.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles