Lea Danilson-Järg: et selline tragöödia ei peaks korduma (3)

Lea Danilson-Järg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündide statistika 2018. aasta suvel Viljandi haigla seinal.
Sündide statistika 2018. aasta suvel Viljandi haigla seinal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abortide arvu vähenemine on soov, mida päris kindlasti jagavad kõik Eesti inimesed, alates ultrakonservatiivsetest abordivastastest kuni lausliberaalideni. Erimeelsused on vaid selles, kuidas seda saavutada.

Arenenud maailmas on üldiselt aru saadud, et abordi keelamine või kättesaadavuse piiramine ei lahenda tegelikult ühtegi probleemi, vaid pigem põhjustab tragöödiaid ja kannatusi. Leitud on, et likvideerida tuleks põhjused, mitte aga üritada keelata tagajärgi. Just nimelt põhjustele tuleks keskenduda ka Eestis.

Koalitsiooniläbirääkimistel arutatigi hiljuti muu hulgas ka abordi küsimust. Ilmselt ajendatuna murest, et senist kurssi võidakse muuta, tegi Eesti Naistearstide Selts avalduse, milles rõhutas, kui tähtis on, et turvaline abort jääks kättesaadavaks. Ühtlasi juhiti tähelepanu sellele, et seniste pingutuste tulemusena on Eesti enamiku reproduktiivtervise näitajate poolest jõudnud Euroopa parimate hulka.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles