Valga ja Valka ühine linnasüda on restaureerimisel ning avatakse peatselt (1)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavanem Margus Lepik ja Valka kihelkonna duuma esimees Vents Armands Krauklis.
Valga vallavanem Margus Lepik ja Valka kihelkonna duuma esimees Vents Armands Krauklis. Foto: Joakim Klementi/Eesti Meedia

Eesti ja Läti valitsuste juurde on juba 2004. aastal loodud piiriülese koostöö edendamiseks valitsuskomisjonid. Regionaalse arengu eksperdi Rivo Noorkõivuga külastasime Valga vallavanemat Margus Lepikut, kelle juurde tuli ka tema hea kolleeg Valka kihelkonna duuma esimees Vents Armands Krauklis. Rääkisime koostööst omavalitsuste vahel, ühise eluruumi kujundamisest ning milles oleks vaja keskvõimu kaasamõtlemist ja tuge.

Piiriülese kaksiklinnana on Valga-Valka naaberriikide koostöövõimekuse katselava, kus selguvad nii edulood kui ka kitsaskohad. Piirilinna oludega tutvudes selgub, et edulugusid idaneb rohkem kohalikust omaalgatusest ja Euroopa Liidu toel, mõlema riigi valitsuste tugi piirkonnale jääb nõrgaks ning huvi leigeks. Ajalooliselt on Valga-Valka ühtne majandusruum, kuid linn ei saa oma arengupotentsiaali teostada, kuna kandvad struktuurid on ühtlustamata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles