Katri Raik: aeg on küps aruteluks, kas oleme politsei kärpimisega läinud liiale (2)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärgem lubagem Eestis ühelgi hirmul võimust võtta, soovitab siseminister Katri Raik.
Ärgem lubagem Eestis ühelgi hirmul võimust võtta, soovitab siseminister Katri Raik. Foto: Mihkel Maripuu

Aeg on küps aruteluks, kas Eestis on piisavalt politseiametnikke ja kas me pole kokkuhoiuga liiale läinud, ütles siseminister Katri Raik intervjuus Postimehele.

Viimastel aastatel on politsei kiirreageerijatesse palju investeeritud. Samas on PPA juht Elmar Vaher öelnud, et politseinike pensioniikka jõudmise tõttu saabub kohe kriisiaeg. Kuidas riik järgnevatel aastatel selle dilemmaga toime tuleb?

Ma ei saa PPAs toimuvat kriisiks nimetada. Oleme sellise sõnakasutusega siiski ettevaatlikud. Demograafiline situatsioon ja pensionile mineku perspektiiv ei sündinud üleöö, see oli aastaid teada. Pigem on see olukord, millele peame leidma üheskoos lahenduse, mis toimib ka pikas perspektiivis.

See lahendus ei seisne ühe meetme rakendamises. Saame kutsuda politseiteenistusest lahkunud inimesi tööle tagasi, koolitada rohkem politseiametnikke, värvata inimesi nende hulgast, kes ei ole saanud politseiametniku ettevalmistust. Kõige olulisem: PPA peab panustama oma inimestesse, et töölt lahkujaid oleks võimalikult vähe. Aeg on küps aruteluks, kas meil on Eestis piisavalt politseiametnikke, kas me pole kokkuhoiuga liiale läinud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles