Teateid kvoodirindelt: kas Eestisse soovitakse tuua odavamaid teadlasi ja insenere? (10)

Lea Danilson-Järg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtajaline elamisluba töötamiseks teadusliku tegevuse eesmärgil antakse, kui välismaalasel on selleks erialane ettevalmistus või kogemus.
Tähtajaline elamisluba töötamiseks teadusliku tegevuse eesmärgil antakse, kui välismaalasel on selleks erialane ettevalmistus või kogemus. Foto: Erik Prozes

Tänavune rändekvoot täitus juba siis, kui aasta polnud veel õieti alatagi jõudnud. Juba 2. jaanuaril teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA), et menetluses on rohkem taotlusi, kui 2019. aastaks kehtestatud sisserände piirarv võimaldab elamislubasid välja anda.

Kolmandate riikide teadlaste ja inseneride töölevõtmine on meie riigis takistatud vaid juhul, kui pakutav palk ei ületa vastavalt kas kahekordset Eesti keskmist või ühekordset keskmist palka, sõltuvalt töösuhte pikkusest. Juhul kui ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti (SDE) soovib, et Eesti ettevõtted saaksid värvata osa tippspetsialiste – teadlasi ja insenere – väiksema tasu eest, siis tõepoolest, vähemalt inseneride osas eeldaks see erandi lisamist välismaalaste seadusse.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles