Janek Mäggi: Eesti riik toimib väga hästi (5)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaardi ees seisev riigihalduse minister Janek Mäggi leiab, et igasse maakonnakeskusse tuleks viia vähemalt üks oluline ja suur riigiasutus.
Eesti kaardi ees seisev riigihalduse minister Janek Mäggi leiab, et igasse maakonnakeskusse tuleks viia vähemalt üks oluline ja suur riigiasutus. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse ettevalmistused riigireformiks ei ole viimasel ajal eriti välja paistnud, kuid riigihalduse minister Janek Mäggi (Keskerakond) kinnitab, et töö käib. Ametis oldud poole aastaga on ta jõudnud hallatavale riigile ringi peale teha, püüdes sealjuures süveneda iga maanurga probleemidesse.

Mida võiks senistele riigi reformimise kavadele ette heita?

Kui loeme läbi kümmekond eneseabiraamatut, mis võivad olla ka maailma parimad, ja siis pakume kõiki neid ideid, kuidas võiks riiki juhtida – no see on ikka erakordselt primitiivne lähenemine! Nii ei saa teha!

Kõige olulisem on avalik diskussioon, mida on meil isegi liiga palju. Nii palju, et kõigega, mida räägitakse, ei jõua kursis olla. Meil juba osaleb poliitika kujundamises tuhandeid inimesi – kõik need omavalitsused, mittetulundusühingud, ka igasugused metsaaktivistid –, kõik teevad Eesti poliitikat tegelikult palju rohkem kui palgalised poliitikud!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles