Lasterikkust toetava keskkonna ootuses (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme lapse ema ning ajakirja EMA peatoimetaja ja Vikerraadio «Peresaate» juht Merle Liivak.
Kolme lapse ema ning ajakirja EMA peatoimetaja ja Vikerraadio «Peresaate» juht Merle Liivak. Foto: Stina Kase Photography

Erakondade ettepanekutest leidsin palju ideid, mis panid kaasa noogutama: nagu näiteks lastetoetuse indekseerimine, et need kasvaks koos elukallidusega. Samuti tasuta lasteaiad ja haridus ning huviringide kättesaadavuse suurendamine, kodu soetamise toetus vastavalt peres kasvavate laste arvule, lapse täisealiseks saades riigi toetuse vähendamine järk-järgult jne.

Kuid vaid kaks erakonda nimetasid midagi, mis on palju olulisem kui need üksikud meetmed eraldi: vaja on luua terviklik lasterikkaid peresid toetav keskkond.

Meil antakse auhindu peresõbralikele kohvikutele, kuid probleem on tegelikult laiem ja sügavam: vaadake ringi, lastel pole enam hoovegi, kus mängida! Puha parklad, igav liiv ja tühi väli. Kõige suurem tühimik valitseb sotsiaalses keskkonnas. Arusaam, et steriilsetest pindadest tähtsam ja tervislikum on elu meie ümber – et elu koos lastega, ka ringi tatsavate ja vahel metsikut kaost põhjustavate, alles arenemisjärgus väikeste inimestega on normaalne.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles