Kantsleriametist lahkunud Talijärv: metsaasjade selgitamisel jäi töö lünklikuks (2)

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Talijärv
Andres Talijärv Foto: Priit Simson

Andres Talijärv on kogu oma elu töötanud metsanduse juhtivatel ametikohtadel ning ühel või teisel viisil suunanud kogu Eesti metsamajandust. 1992–2000 oli ta metsaameti peadirektor, 2000–2001 keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja, 2002–2009 Eesti Metsatööstuse Liidu tegevjuht, 2009–2013 keskkonnaministeeriumi asekantsler ja alates 2013. aastast sama ministeeriumi kantsler. Uueks ametiajaks Andres Talijärv ei kandideerinud. Ta oli lahkesti nõus vastama paarile küsimusele.

Kas Eesti metsanduses 25 viimasel aastal toimunu vastab nendele ideedele, soovidele ja tahtmistele, millega alustasite 1990. aastate algul?

Eelkõige tänu tihedatele kontaktidele sain 25 aastat tagasi ideid, kuidas metsas asjad olla võiksid, Soomest, Rootsist, Taanist ja Saksamaalt. Nende riikide metsandust iseloomustasid järgmised näitajad:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles