RAHVASTIKUPOLIITIKA Lapsed sünnivad peredesse koroona kiuste

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Pere neljanda lapsena sündinute arvu rekordi püstitamisele aitas mullu kaasa ka Sirle ja Ivo Rebase perre sündinud Mia-Maria. Pildil on ta koos õdede Carmeni (s. 2010), Carolini (s. 2012) ja Mai-Liisiga (s. 2017).
Pere neljanda lapsena sündinute arvu rekordi püstitamisele aitas mullu kaasa ka Sirle ja Ivo Rebase perre sündinud Mia-Maria. Pildil on ta koos õdede Carmeni (s. 2010), Carolini (s. 2012) ja Mai-Liisiga (s. 2017). Foto: erakogu/Anno Proosvelt

Suve hakul avaldas statistika­amet 2020. aasta rahvastikusündmuste andmed, mis ei rõõmustanud. Uusi ilmakodanikke sündis Eestis ligi 900 võrra vähem kui tunamullu ja igavikku lahkus 410 inimest rohkem. Kui sisseränne poleks väljarännet 3782 inimese võrra ületanud, oleks rahvaarv vähenenud negatiivse loomuliku iibe tõttu 2602 inimese võrra, aga nüüd hoopis kasvas ametliku statistika järgi enam kui tuhande võrra.

Käesoleva aasta esimese viie kuu esialgsed andmed näitavad, et neljanda lapse sünde on olnud küll veidi vähem kui mullu samal ajal, kuid siiski ligi veerandi võrra enam kui 2016. aastal. Rekordilähedast arvu on seega oodata tänavugi. Nii nagu neljandaid, sündis mullu tunduvalt enam ka viiendaid ja mõningal määral ka järgnevaid lapsi, kuid selliste sündide koguarv on siiski liiga väike, et üldist sündimustaset mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles