HARIDUS JA TEADUS Taneli Kylätasku: koroonaviirus tõi meid T-ristmikule

Taneli Kylätasku
, Soome kirjastaja
Copy
Arto Olavi Salonen on Helsingi ülikooli kasvatusteaduste dotsent, Ida-Soome Ülikooli ökosotsiaalsete heaolu-uuringute dotsent ja ühiskonnateaduste professor. Samuti on ta Soome Sisekaitsekõrgkooli säästva arengu dotsent.
Arto Olavi Salonen on Helsingi ülikooli kasvatusteaduste dotsent, Ida-Soome Ülikooli ökosotsiaalsete heaolu-uuringute dotsent ja ühiskonnateaduste professor. Samuti on ta Soome Sisekaitsekõrgkooli säästva arengu dotsent. Foto: Juha Törmälä

Meie ühiskond on maailmavaatelises murdepunktis, kus muutumises on nii väärtused kui ka eluviis, sest vanal viisil hukatusse jalutades ei suuda inimene rahulolu saavutada niikuinii. Soome kirjastaja Taneli Kylätasku tutvustab ühiskonnateaduste professori Arto Olavi Saloneni mõtteid.

Arto Olavi Salose sõnul elame me praegu otsustaval ajal, mil soomlaste (ja samuti eestlaste) väärtushinnangud on asendumas uutega. Vanad iseenesestmõistetavad uskumused kaotavad oma kandvust.

Viimastel kümnenditel võimutsenud ühiskondlik arenguloogika on hääbumas ning see tekitab palju kaasmõjusid. Head tulevikku ei ehita enam samade tellistega, mida oleme kasutanud viimaste kümnendite jooksul. Samal viisil jätkamine pöördub meie eneste vastu. Tulevikku varjutavad uued ohud. Ikka ja jälle kohtume arenguvõimalustega, mis esmapilgul tunduvad vältimatud, aga mida tegelikult ei tohiks arendama hakatagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles