Video: vihased loomakaitsjad lõikavad pahameelest Selveri Partnerkaarte pooleks (38)

Tarbija24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Hiljuti alustas loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad kampaaniat, mis kutsub üles Tallinna Kaubamaja Gruppi kuuluvat Selverit loobuma puurikanade munade müügist. Kampaania raames avaldasid loomakaitsjad ka video, milles kliendid lõikavad protestimärgiks Partnerkaarte pooleks.

Nähtamatute Loomade sõnul on neile laekunud kümneid videosid Partnerkaartide pooleks lõikamisest nii nende vabatahtlikelt kui ka fännidelt. Videote eesmärgiks on mõjutada Selverit loobuma puurikanade munade müügist aastaks 2025, teatas loomakaitseorganisatsioon.

«Enamik eestlasi ei poolda kanade julma puurispidamist. Kui klient oleks tõesti Selveri jaoks partner nagu seda Partnerkaart sümboliseerib, siis oleks see loomasõbralik otsus juba ammu tehtud,» sõnas kaardi puruks lõiganud klient ja Nähtamatute Loomade toetaja Aleksandra Krijer. 

Lisaks videotele koguvad Nähtamatud Loomad ka allkirju Selveri-vastasele petitsioonile ning käivad iga nädal Tallinna ja Tartu Selverite ees meelt avaldamas.

«Tallinna Kaubamaja Grupi kodulehel on kirjas, et nende põhiväärtusteks on vastutustundlikkus, ausus, läbipaistvus ja usaldusväärsus. Ettevõte, kes klientidele selliseid tõekspidamisi kinnitab, peaks näitama seda ka oma tegudes,» sõnas Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll, lisades, et grupp on läbirääkimisest loomakaitsjatega keeldunud.

Selver: valdav enamus tarbijaid langetavad lõpliku otsuse hinnasildi põhjal

Selveri sõnul on nende munavalikus nii mahepõllumajanduslikult toodetud munad, vabalt peetavate kanade munad, õrrekanade munad kui ka puurikanade munad.

Selveri kanamunade sortimenti on jõudnud viie munatootja üheksat sorti sõbralikult kasvatatud kanade munad. Kolme aastaga on selliste munade ostmine 3,6 korda kasvanud. «Meile on tähtis, et igal meie kliendil on võimalik teha munariiuli ees valik sõbralikult peetavate kanade munade soetamiseks, oleme oma sortimenti kujundades seda igati soodustanud,» teatas Selver.

«Kuigi enamik tarbijaskonnast toetab loomadega arvestava toidutööstuse toodangu osakaalu kasvu kaubanduses, langetab endiselt valdav enamus inimestest lõpliku ostuotsuse hinnasildi põhjal.» Puuris peetavate kanade munade müügi täielikuks lõpetamiseks on Selveri sõnul vaja soodsa majanduskeskkonna kasvu, nõrgemate tarbijagruppide majandusliku heaolu tõusu ja tarbijate hinnatundlikkuse vähenemist.

«Jätkusuutlikud tootmisviisid on Eesti tarbijatele aina tähtsamad ning see on viimastel aastatel oluliselt mõjutanud kaubanduses pakutavat. Oleme kindlad, et tulevikus on kauplustes veelgi rohkem loomadest hooliva tööstuse toodangut, sellele on kaasa aidanud teadlik sortimendi laiendamine ja müügikampaaniad.»

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles