Muuli: kärpigem kõigi gruppide tulu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ajakirjanik Kalle Muuli hinnangul peaks majandussurutisega võitlema kõigi ühiskonnagruppide sissetulekuid kärpides, mitte mõnd rühma teistest oluliselt halvemasse olukorda pannes.

Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» rääkinud Muuli sõnul ei ole märgata mõistlikku jagamist - pigem tahetakse kas kärpida vanematoetust, raha koolisöögiks, tõsta automaksu, suurendada-vähendada kultuurile mõeldud rahasid.

See aga vihastab Muuli sõnul konkreetset grupi, kellele langeb teistest suurem raskus.

Muuli nägemuses ei peaks siiski kõik ohverdama kriisi ületamiseks võrdselt - rikkamate osakaal peaks olema suurem - ning see lähenemine võiks formuleeruda üldrahvaliku kokkuleppena.

Ta tõi näite, et kokkulepe saaks olla, et autoomanike maksukoorem tõuseks viiendiku asemel kaks protsenti, pensione vähendatakse viiendiku asemel 0,5 protsenti jne.

«Et kõik inimesed tunneksid, et nad kannavad ühiselt /.../ seda majanduslangust ja sellest tulnevaid tagajärgi. Ei ole ühe või mõne üksiku grupi asi selle all kannatada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles