Kas eesti filmi kuldaeg saab kohe läbi?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp ning seni kõrgeima lennuga eesti (ja gruusia) mängufilmi produtsent Ivo Felt möödunud aasta filmi- ja teleauhindade gala ettevalmistamisel. Felt on ka EV100 raames valmiva Tanel Toomi mängufilmi «Tõde ja õigus» produtsent.
Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp ning seni kõrgeima lennuga eesti (ja gruusia) mängufilmi produtsent Ivo Felt möödunud aasta filmi- ja teleauhindade gala ettevalmistamisel. Felt on ka EV100 raames valmiva Tanel Toomi mängufilmi «Tõde ja õigus» produtsent. Foto: Liis Treimann

Täna jagatakse välja Eesti filmi- ja teleauhinnad. Eelmise filmiaasta saak on hea ja tänu EV 100 programmile tuleval auhinnapeol veel parem. Kui kaua kestab Eesti filmikunsti kuldne põli, küsis Hendrik Alla. Filmiinimesed väidavad, et kui riiklik rahastus kukub 2006. aasta tasemele, ei ole võimalik saavutatud edu säilitada.

Reedel jõudis kinno Eesti Vabariigi juubeliks valminud esimene film – režissöör Moonika Siimetsa  «Seltsimees laps».  EV100 filme on kokku kümme, neist viis on mängufilmid, üks animafilm, kaks dokumentaalfilmi, üks draamasatri ja üks dokumentaalsari.  EV100 filmiprogrammi toetas riik 9,2 miljoni euroga.

Aga kui juubeliaasta läbi saab, kas siis on meie filmitootmine käpuli? Hendrik Alla uuris järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles