Krista Kodres: nähtav vajab märkamist ja mõtestamist

Krista Kodres
, kunstiteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Kodres
Krista Kodres Foto: Peeter Langovits

Eesti Kunstiakadeemia professor Krista Kodres kirjutab visuaalkultuurilisest pöördest ja sellest, mis Eesti inimarengu aruandes ses osas puudu jäi.

Suve hakul ilmus Eesti Koostöö Kogu väljaandel aruanne ühiskonna seisundist «Lõksudest välja? Eesti inimarengu aruanne 2014/2015» (peatoim Tallinna Ülikooli professor Raivo Vetik). See tähelepanuväärne kollektiivne uurimus on kõigile ka võrgus kättesaadav. Seni on aruannet aga häbematult vähe kommenteeritud, sõnakehvaks on jäänud nii Eesti intellektuaalne eliit kui ka riigivalitsejad.

Tahaks loota, et eriti viimased on siiski lugemiseks aega leidnud, sest 300 leheküljel analüüsitakse nii Eesti ühiskonna ja inimeste olemise ja toimimise majanduslikke, sotsiaalseid ja kultuurilisi allhoovusi kui ka teadmiste-tegemiste potentsiaali. Enamgi veel – tegu pole üksnes aruande, vaid ka arengu = inimeste heaolu suurendavate nn võimestamisstrateegiate väljapakkumisega, mida tehakse erinevaid valdkondi ühiselu laiemale pildile paigutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles