Juhtkiri: väikese inimese kinnisvara huvitaval ajal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur aeg nõuab suuri inimesi – nende sõnadega alustas Jaroslav Hašek oma raamatut «Vahva sõduri Švejki juhtumised maailmasõja päevil». Hiinlastel aga olevat kombeks oma vihamehi needa sõnadega: «Et sa elaksid huvitaval ajal.»

Täna ootavad näiteks tavalised kreeklased sõnumit Brüsselist, kus viskleb nende vasakpoolne peaminister Alexis Tsipras eesmärgiga saavutada siiski mingisugune kokkulepe euroala teiste juhtidega, et ei peaks juba lähiajal oma riigi maksejõuetust kogema. Ülima tõenäosusega kaasneks sellega ka tema valitsuse kiire kukkumine kõigest pool aastat pärast suurte lubaduste ja ulja retoorilise vahu abil võimule pääsemist. Küsimus, nagu me kõik teame, on võlgade tagasimaksmises. Seda kusjuures ajal, mil laenuintressid on euroalas olematud. On see nüüd suur aeg või huvitav aeg? Ja kust leida suuri inimesi?

Väikesel inimesel on aga nii suurtel kui ka huvitavatel aegadel tihtipeale raske otsustada, mida ette võtta. Näiteks küsimus, kas võtta kodu ostmiseks praegusel madalate intresside ajal laenu või karta/oodata kinnisvarahindade langust. Tänasest lehest leiate intervjuu EfTEN Capitali juhi Viljar Arakasega, kes lisaks oma firma ärikinnisvarale keskenduva fondi kohta esitatud küsimustele vastamisele räägib ka korteriturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles