TÜ: 16 ja 18-aastasel esmakursuslasel pole ülikooli silmis vahet

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli hinnangul ei avaldaks keskkoolihariduse lühendamine 11 aastale tõenäoliselt mõju noorte ülikooliküpsusele.

«Teoreetiliselt ei peaks ülikoolil olema suurt vahet, kas kõrgharidusteed alustav tudeng on 16- või 18-aastane. Kui sisseastumistingimused on täidetud ja vastuvõtusõel edukalt läbitud, siis jääb üle vaid «tere tulemast» soovida,» ütles TÜ pressiesindaja Anneli Miljan.

Samas märkis ta, et tudengite noorus võib tekitada ka lisaprobleeme, näiteks iseseisvate eluoskustega või ka akadeemilise küpsusega.

«Kõik sõltub konkreetsest tudengist ja tema võimekusest iseseisvalt elus toime tulla. Parimatele õpilastele pole see ehk probleem tulla nooremana väiksest maakoolist suurde linna ja omaette elamisega ilusti hakkama saada,» pakkus Miljan.

«Põhiküsimus selle juures on siiski, kas lühem gümnaasiumiaeg ei langeta veelgi akadeemilist taset, millega ülikooli sisenetakse. Algatuse pluss aga oleks muidugi kiiremini kraadi ja tööturuni jõudmine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles