Enn Tosso: riik võiks sekkuda kinnisvaraärisse

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tosso.
Enn Tosso. Foto: Laura Oks

Uute korterite turul on tekkinud omapärane olukord. Uusi arendusprojekte aina vähem, kuigi nõudlust nende järele justkui on. Teisalt ei julge arendajad uusi suuri projekte alustada, sest ehitushind on kõrge ning kasvab veelgi.


Siin võiks tulla appi Eesti riik ning anda arendajatele garantii, et mingi kindlaksmääratud hinnatasemega ostab riik igal juhul kahe aasta pärast teatud hulga kortereid ära. Kasu saaksid kõik. Kui hind tõuseb üle kindlaksmääratud hinna, teenib riik müües kasu.

Kui ei tõuse, siis jäävad korterid riigireservi ja need saab välja üürida ning nelja-viie aasta pärast niikuinii kasumiga maha müüa. Samas aktiviseeruks ehitustegevus, loodaks töökohti ning uute korterite turuletulek parandaks inimeste elukvaliteeti.

Vastuväide on muidugi, et meie liberaalne riik ei tohiks niiviisi sekkuda. Siiski usun, et turu jaoks raskel ajal võiks seda teha. Õhuke riik on hea ja õige, ent praegusel juhul tuleks minna teist teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles