Miljardid iseloomu ei muuda

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Foto: Reuters/ScanPix

Pea üheksa aastat tagasi palusid kolm Harvardi üliõpilast Mark Zuckerbergi suhtlusvõrgustiku loomisele appi. Nooruk sai vanemate koolikaaslaste ideest innustust ja arendas salaja välja hoopis omaenda suhtlusvõrgustiku.


Enne eelmisel reedel toimunud Facebooki aktsiate avalikku esmaemissiooni oli Zuckerberg andnud kolmele IPO korraldajale salajase eelülevaate oma teise kvartali kehvadest majandustulemustest. Nood omakorda andsid ülitähtsat infot edasi vaid käputäiele suurinvestoritele.

Avalikkuse ees puhuti IPO aktsiamulli aga aina suuremaks. Teadmatusse jäetud väikeinvestorid jooksid pärast kellahelinat aktsiale tormi, kaotades sellega hiigelsuuri summasid.

Harvardi koolivennad said Zuckerbergilt kahjutasuna 61 miljonit dollarit. Kas ja kui suuri summasid peab 28-aastane miljardär kahjukannatajatele seekord välja käima, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles