Rahandusministeerium hindab Maruste pakutud ESMi kiirmenetluse klausli ideed mõeldamatuks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Stabiilsusmehhanismi arutelu riigikohtus. Pildil rhandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Tiit Rebane (vasakult), asekantsler Tanel Ross ja rahandusminister Jürgen Ligi.
Euroopa Stabiilsusmehhanismi arutelu riigikohtus. Pildil rhandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Tiit Rebane (vasakult), asekantsler Tanel Ross ja rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Margus Ansu

Rahandusministeerium ei pea võimalikuks Rait Maruste tänases Postimehe arvamusartiklis välja pakutud võimalust, et Eesti ühineks küll Euroopa Stabiilsusmehhanismiga (ESM), kuid mitte selle kiirmenetlusega.

«Mitteliitumise võimalust on oma vastuses riigikohtule pikalt  käsitlenud justiitsministeerium. Rahandusministeerium ei hinda seda samuti mõeldavaks,» tõdes rahandusministeeriumi õigusosakonna juhataja  Tiit Rebane lakooniliselt  vastuseks E24 selleteemalisele küsimusele.

Rait Maruste märkis Postimehe arvamusartiklis, et klauslite tegemine rahvusvaheliste lepingutega ühinemisel ei ole midagi enneolematut ja ka Eesti saaks seda kasutada.  
      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles