Mari Kamps: ikka see Pribaltika, Pribaltika, Pribaltika

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kamps
Mari Kamps Foto: Peeter Langovits

Vene presidendi Dmitri Medvedevi kohtumisel viie telejaama esindajatega midagi kardinaalselt uut kõrva ei jäänud. Arvamusavaldused olid ikka jõulised ja loomulikult suure venna positsioonilt, veidi ettevaatlikum oli ta punkpalvusega koguni rahvusvahelisse meediasse pääsenud Pussy Rioti teemat käsitledes.


Verbaalne tutistamine sai osaks Gruusia presidendile Mikheil Saakašvilile, kes tema sõnul on «tühi koht, null». Ja loomulikult vibutas ta karmilt näppu Pribaltika poole, kelle tippjuhtidest sõltuvat kontaktide taastamine Venemaaga. Imelik oli kuulda Medvedevi suust juttu huvist Baltimaade vastu ja sellest, et ta on koguni mõelnud sinna külla sõita, aga kui ta on andnud abilistele korralduse visiit ette valmistada, on Pribaltikas kohe välja käidud mingi vastik asi.

Medvedevi jutt on päris veider, kuna näiteks Eesti välisministeeriumi kinnitusel pole Venemaa sellise huviga Eesti poole pöördunud. Seega jäävad üle veel Läti ja Leedu… Kuigi Medvedev pole Baltimaades käinud, on ta sellega, et sealsed elanikud vaatavad Venemaa kui «kohutava karu» poole, hästi kursis.

Tegelikult tuleks selle kurikuulsa Pribaltika külastamine, mis eestlaste, lätlaste ja leedukate jaoks tähendab kolme mitmeski mõttes väga erinevat väikeriiki, Medvedevile kasuks. Pärast seda siis võib-olla lõppeksid need «karujutud» ka ükskord ära, sest tänapäevaselt ja informeeritud poliitikult ootaks midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles