Ivo Rull ⟩ Korralikku obstruktsiooni ei tohiks lasta raisku minna (1)

Ivo Rull
, kommunikatsiooniekspert
Copy
Riigikogu istung 15. mail.
Riigikogu istung 15. mail. Foto: Madis Veltman

Males loetakse patiseisu tekkimist viigiks. Ka obstruktsioonist ehk poliitilisest patiseisust väljapääsu võiks harutama hakata lähtuvalt eeldusest, et koalitsiooni ja opositsiooni sisulised jõuvahekorrad on hoolimata mandaatide matemaatikast tegelikult praegusel hetkel võrdsustunud, kirjutab kommunikatsiooniekspert Ivo Rull.

Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside koalitsiooniläbirääkimiste varjus sündinud eufooriline plaan teha enne suurt suve usaldusega seotud kobareelnõuga ära kõik vajalikud seadusemuudatused maksutõusudeks oleks mõistlik täielikult tagasi võtta.

Koalitsioon võiks ka tõsiselt kaaluda opositsiooni pakutud võimalust alustada riigikogus menetlusi eelnõudega, mis ei puuduta peretoetusi, makse või abieluvõrdsust. Lisades omapoolse tasakaalustava sammuna riigikogu menetlusse kodukorra seaduse uue redaktsiooni, mis välistaks parlamendi töö halvamise praegusel kujul. Sellest eelnõust loodav uus seadus võiks hakata kehtima alates järgmise, riigikogu XVI koosseisu kokkukutsumisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles