AIMAR ALTOSAAR ⟩ «Spordipidu» agressori relvavendadega ei vääri vaatamist (2)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Olümpiaisad ja Ukraina ninamehed vaatavad omavahel praegu tõtt.
Olümpiaisad ja Ukraina ninamehed vaatavad omavahel praegu tõtt. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Ma pole ilmselt ainus, kellele on vastuvõetamatu mõte, et meil tuleks olümpiamelu taustal telekast vaadata Venemaa ja Valgevene armeesportlaste võistlemist ning taluda tribüünidel «Rossija, Rossija» karjuvaid vene fašiste. Samal ajal kui nende relvavennad tapavad Ukrainas inimesi, pommitavad ja rüüstavad linnu. Vägistamisest rääkimata, sest kui agressorriikide sportlased olümpial osalevad, toimub see kogu olümpiaideega, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Olümpiamängude kui suure rahuprojekti mainest ei jää tuhkagi alles, kui ROKi juhid silmakirjalikult soovitavad hoida sporti lahus poliitikast ning samas ootavad venelasi ja valgevenelasi Pariisi mängudele. Või mistahes rahvusvahelistele spordivõistlustele, samal ajal kui Ukraina tippsportlased hukkuvad rindel kodumaad kaitstes.

Paraku ei ole ROKi juhtide mõttelaad erandlik, sellist süüdimatut liturgiat esitavad paljud sportlased ja sporditegelased meilgi, kui neilt küsitakse, kas Eesti peaks agressorriikide sportlaste osalemisel korral olümpiamänge boikoteerima.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles