EERIK-NIILES KROSS ⟩ Ukraina õhutõrje uuestisünd. Surve Scholzile kasvab. Reede toob selguse Leopardide osas (7)

Eerik-Niiles Kross
, riigikogu väliskomisjoni liige, julgeolekuekspert (Reformierakond)
Copy
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz kükitab Ukraina sõja ühe varjatud kangelase õhutõrjekahuri Gepard 50 turjal. Lasketiheduse ja moona suhtelise odavuse tõttu pole sellel droonivastases sõjas vastast.
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz kükitab Ukraina sõja ühe varjatud kangelase õhutõrjekahuri Gepard 50 turjal. Lasketiheduse ja moona suhtelise odavuse tõttu pole sellel droonivastases sõjas vastast. Foto: Morris MacMatzen/Pool

Enne reedest Ramsteini kohtumist toimub liitlaste eelkohtumine Tapal, kus ilmselt ühtlustatakse positsioone Saksamaa survestamiseks, kirjutab Eerik-Niiles Kross (Ref).

Venelased suudavad sõda veel pikalt pidada, võita muidugi mitte, aga kaotavad nad ikkagi maru aeglaselt. Eriti kui Lääs jätkab relvastuse tilgutamist ja eskalatsiooni pelgust. Putinil pole pika sõja vastu midagi. Kõigil Ukraina sõpradel, Ukrainast rääkimata, oleks aga vaja nüüd teha relvaabis see arenguhüpe, mis viiks Ukraina väed kevadeks Krimmi. Siis, aga mitte enne, võiks hakata täpsemalt kuulama, mida Putin vanale Kissingerile on jälle kõrva sositanud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles