NÄDALA PERSOON ⟩ Ragnar Kond: Läti valimistel on vastamisi ida ja lääne suund

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
ERR-i Läti korrespondent Ragnar Kond neljapäeval Riias parlamendihoone ees, kus samal ajal oli selle koosseisu viimane istung.
ERR-i Läti korrespondent Ragnar Kond neljapäeval Riias parlamendihoone ees, kus samal ajal oli selle koosseisu viimane istung. Foto: Sander Ilvest

ERRi Valgamaa ja Läti korrespondent Ragnar Kond tegutseb nagu ühemehetoimetus. Ta on nii kaameramees kui ka reporter, ta loeb teleuudiseid ja raadiokommentaare. Viimaste juurde valib ta ka Läti muusikat, mida ta on armastanud tänu lätlannast emale lapsest saadik.

Täna on Lätis üldvalimised. Neljapäeva lõuna ajal astus Ragnar Kond Riias Läti Seimi hoonest välja, ühes käes kaamerajalg ja teises mikrofonistatiiv. Peale selle seljakott kaameraga. Tibas seenevihma. Ta sättis kaamera paika ja seejärel astus mikrofoni ette ning ütles lühikese lause, mis sobitub hästi õhtustesse teleuudistesse ja näitab vaatajale, et reporter on tõepoolest Riias kohal. Kond lausus kaamerasse, et Läti parlamendis käib viimasel istungipäeval kibe töö – seadusandjad püüavad veel enne volituste lõppu võtta vastu nii palju seadusi kui vähegi võimalik.

Üks viimaseid eelnõusid, mille lahkuv parlament vastu võttis, oli Läti koolide üleminek lätikeelsele haridusele. Peale selle arutas Seim ajateenistuse taastamist sõjaväes. Lätil on juba mitu aastat olnud ainult palgaarmee. «Loomulikult on selle ajendiks Venemaa tegevus,» rääkis Kond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles