NÄDALA PERSOON ⟩ Kadri Simson: Pean õigeks, et me ei saada Venemaale raha

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Euroopa Komisjoni volinik Kadri Simson teisipäeva pärastlõunal Brüsseli Juubelipargis triumifikaare juures, tema kabinetini jääb sealt mõnisada meetrit.
Euroopa Komisjoni volinik Kadri Simson teisipäeva pärastlõunal Brüsseli Juubelipargis triumifikaare juures, tema kabinetini jääb sealt mõnisada meetrit. Foto: Tairo Lutter

Brüsseli elu tähendab lakkamatut olelusvõitlust avalikkuse silma alla saamise nimel. Kui ajakirjanikud panevad poliitikut tähele, siis teevad seda ka teised riigitegelased. Viimane kasvatab mõjukapitali läbirääkimistel ja kokkulepete sõlmimisel.

Kadri Simsoni start Euroopa Komisjoni energeetikavolinikuna oli konarlik. Tõhus, aga ebakindel ja komisjoni asepresidendi Frans Timmermansi varju jääv, iseloomustas väljaanne Politico. Tõele au andes tuleb küll öelda, et Politico meelest oli Simson keskmine, temast oli ka nõrgemaid.

Praegu on positsioon muutunud. Eesti volinik Kadri Simson (Keskerakond) on tähelepanu keskmes, sest Euroopa maadleb viimase poole sajandi suurima energiakriisiga. Üks Euroopa Komisjoni ettepanek on Eestis palju pahameelt põhjustanud, nimelt soovib komisjon energiafirmasid erakorraliselt maksustada, et niiviisi korjata liikmesriikide eelarvetesse 140 miljardit eurot. See on pool 280 miljardist, millega liikmesriigid on viimase aastaga energiahindu doteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles