Heikki Hakala ⟩ Ühinemine NATOga lööb Soome positsiooni lõplikult läikima

Heikki Hakala
, Soome välis- ja julgeolekupoliitika ajakirjanik
Copy
Soomes on hakatud asjadest rääkima nii nagu need on.
Välisminister Pekka Haavisto pressikonverentsil Soome presidendipalees 15. mail 2022 selgitamas riigi ajaloolist sammu NATOsse astuda.
Soomes on hakatud asjadest rääkima nii nagu need on. Välisminister Pekka Haavisto pressikonverentsil Soome presidendipalees 15. mail 2022 selgitamas riigi ajaloolist sammu NATOsse astuda. Foto: Heikki Saukkomaa

NATO liikmesus toob muutusi ka viisi, kuidas asjadest räägitakse. Soomlased on saanud sellest aimu riigi kõrgeima juhtkonna arvukatest sõnavõttudest selle kevade jooksul, kirjutab Soome välis- ja julgeolekupoliitika ajakirjanik Heikki Hakala.

«NATO liikmesusega maksimeerib Soome oma julgeolekut. See ei võta kelleltki midagi ära, see pole kellegi vastu. Alliansi liikmena annab Soome loomulikult oma panuse kogu kogukonna julgeolekusse,» rääkis president Niinistö samal päeval.

Pühapäeval, 15. mail andsid president ja riiginõukogu välis- ja julgeolekupoliitika ministrite komitee viimase lihvi aruandele Soome NATOga liitumise kohta. Eduskunta alustas küsimuse menetlemist esmaspäeval. Teisipäeval korraldatud hääletusel hääletas 200 rahvasaadikust tervelt 188 liikmesuse poolt ja vaid kaheksa selle vastu. Kolm saadikut oli ära, hääletamata ei jätnud keegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles