Vladimir Juškin ⟩ Eliit koondub sõjas Kremli taha (4)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor
Copy
Moskva Kreml.
Moskva Kreml. Foto: Yuri KADOBNOV/Scanpix

Praegu jääb Venemaal külmkapi ja teleri konkurentsis peale viimane, aga midagi hakkab juhtuma alles siis, kui võidab külmkapp, kirjutab Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Mõni tund pärast Ukraina sõja algust kutsuti 24. veebruaril 37 Venemaa Föderatsiooni rikkaimat ärimeest Kremlisse kohtumisele Vladimir Putiniga. Kremli Katariina saalis, mille kuplit kuni 1917. aastani kroonis keiserliku krooniga sammas ja kiri «Seadus», ootas ärieliit, nagu ikka, presidenti üle kahe tunni. Kui president saabus, kuulasid kivinägudega ärimehed, kuidas Putin rääkis neile, et tal ei olnud teist valikut kui käivitada «sõjaline erioperatsioon». Kui president oli esinemise lõpetanud, said nad aru, et äriimpeeriumide jaoks – mida nad olid üles ehitanud alates hetkest, kui Venemaa läks rohkem kui 30 aastat tagasi üle turumajandusele – on kõik lõppenud.

Nüüd on kogu kollektiivne lääs võtnud kursi Vene armee kaotusele ja Venemaa majanduslikule hävitamisele. Seejuures ei räägita kuuldavalt režiimivahetusest Venemaal. Kuid kõik eeldavad, et sõjaline kaotus ja majanduslik kokkuvarisemine peaksid režiimi seestpoolt kukutama, kuna mingeid muid ohutusvarusid režiimil pole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles