Urmas Reinsalu ⟩ Töörände süsteemi ei tohi sõja varjus ära muuta

Urmas Reinsalu
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Eestisse tööle ja elama soovijaid on väga palju. Valitsuskoalitsiooni võimuses on otsustada, keda ja kui palju riiki lubada. Pildil passikontroll Tallinna lennujaamas.
Eestisse tööle ja elama soovijaid on väga palju. Valitsuskoalitsiooni võimuses on otsustada, keda ja kui palju riiki lubada. Pildil passikontroll Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti konservatiivne migratsioonipoliitika on sattunud valitsuse poolt ulatuslikema rünnaku alla pärast taasiseseisvumist, kirjutab Riigikogu liige Urmas Reinsalu (Isamaa). 

Eelmine valitsus andis 2020. aasta septembris riigikogu menetlusse välismaalaste seaduse eelnõu, mille eesmärk oli muuta sisserände põhimõtteid konservatiivsemaks. Eelkõige puudutas eelnõu 241 SE lühiajalise töötamise reegleid ning seda, et õpirännet ei kasutataks tagauksena töötamiseks. Pärast valitsuse vahetumist istus eelnõu enam kui aasta põhiseaduskomisjoni riiulil, sest praegune valitsus võttis rändeküsimustes teistsuguse hoiaku. Märtsikuus tuli valitsus äkki välja ulatuslike muudatusettepanekutega, mis kiiresti ka vastu võeti, kuid president eelmisel nädalal menetluslike vigade tõttu tagasi lükkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles