Dr Viktor Vassiljev ⟩ Kellel on Eestis hea elada? (1)

Dr Viktor Vassiljev
Copy
Dr Viktor Vassiljev
Dr Viktor Vassiljev Foto: Remo Tõnismäe

Eesti on parim koht laste saamiseks, sest lapsetoetused on meil kõrgemad kui mujal maailmas. Eestis on 50 liiki mitmesuguseid toetusi ja nende saajate osakaal elanikkonnas suurem kui mujal maailmas. Eestis on keskmine pension 42 protsenti keskmisest palgast. Tõeline heaoluriik, arvab Dr Viktor Vassiljev. Ministeeriumi, statistika ja maksuameti ehk riigi poolt vaadates, muidugi.

Inimese poolt vaadates on pilt teine. Toetused on kõrged, kui neid võrreldakse palgaga. Aga kui vastupidi, palka võrrelda toetustega? Kas tasub üldse palga nimel pingutada: saad suuremat palka, jääd toetusest ilma. Palgatööle kulub terve päev, toetusavalduse kirjutad poole tunniga. Tööl käimiseks teed kulutusi: transpordile, riietele, kasvõi saabastelegi. Toetust küsi kasvõi paljajalu.

Eesti on parim koht, et olla sant, töötu, joodik ja asotsiaal. Mingi osa rahvast ongi, järjekindlalt ja teadlikult. 40 000 noort vanuses kuni 26 aastat ei tööta ega õpi, aga millestki elavad, ja sugugi mitte halvasti, igatahes kirikutrepil kerjamas neid ei näe. Aga riigi poolt on kõik tehtud. Keevitame mõne toetuse juurde, jälle linnuke kirjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles