ARVAMUS ⟩ Lauri Läänemets: tõstame riigikaitse valimisvõitlusest kõrgemale

Lauri Läänemets
, riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Pingestunud julgeolekuolukorras vajab Eesti riigikaitse otsuseid, mitte Kalle Laaneti ja Jaanus Karilaiu tarbetut poliitetendust meedias. Kaitsevõimekuste arendamine ei käi poenimekirja alusel, kuhu valid seda, mida soovid. Lisainvesteeringud tuleb planeerida koostöös kaitseväe juhtkonna ja valdkonna ekspertidega, kirjutab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets.

Eesti riigikaitset ei saa planeerida leheveergudel improviseerides. Riigi julgeolekukeskkonna parandamine tuleb läbi pikaajalise planeerimise ja stabiilse finantseerimise. Teravalt tõstatunud küsimuse keskmaa õhukaitse kohta on Reformierakond ja Keskerakond aga muutnud valimiseelseks kempluseks, mille ajendiks on ennekõike lühiajaline populaarsus, mitte Eesti julgeolekuhuvid.

Erakondadeülene riigikaitse kahe protsendi kokkulepe on olnud hea näide vastutustundlikust riigi juhtimisest, kus Eesti huvid seatakse kõrgemaks poliitilistest mängudest. Selle eeskujul tuleks ka praeguste lisainvesteeringute aruteluks ühe laua taha koondada kõik Eesti poliitilised jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles