VÕIM JA JULGEOLEK ⟩ Leo Kunnas: NATO brigaadi on tarvis igasse Balti riiki (2)

Leo Kunnas
, reservkolonelleitnant, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Ukraina sõja käigus üllatas Vene armee üllatanud ka Eesti asjatundjaid nagu Leo
Kunnas algajalike vigade tegemisega. Kreml võib vajada oma näokaotuse hüvitamiseks lähitulevikus märksa jõukohasemat sõjalist operatsiooni Baltikumi suunal.
Ukraina sõja käigus üllatas Vene armee üllatanud ka Eesti asjatundjaid nagu Leo Kunnas algajalike vigade tegemisega. Kreml võib vajada oma näokaotuse hüvitamiseks lähitulevikus märksa jõukohasemat sõjalist operatsiooni Baltikumi suunal. Foto: Madis Veltman

Sõjalises plaanis on oluline, et Eesti täidaks lisaks liitlaste täiendava kohaloleku jaoks tingimuste loomisele ka tingimatult ära kõik seni rahastamata võimelüngad, kirjutab riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees Leo Kunnas (EKRE).

Venemaa ja Valgevene laiaulatuslik kallaletung Ukrainale on taas tõstatanud küsimuse, aga seekord palju teravamas kontekstis: milline peaks olema liitlasvägede kohalolek Baltikumis, et Venemaa seda üldse tõsiselt võtaks ning sõjalisel planeerimisel arvestaks?

Peatselt pärast Krimmi okupeerimist ja Ukraina sõja algust Ameerika Ühendriikide mõttekoja RAND Corporation poolt läbi viidud analüüs peab paika ka täna. Usutava sõjalise kohalolu tagamiseks on Balti riikidesse ja Poolasse lisaks nende nelja relvajõududele vaja juurde umbes seitsme brigaadi lahingugrupi võrra liitlaste mehhaniseeritud- ja soomusüksusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles