PUUSALT ⟩ Dr Viktor Vassiljev: ei ole võimalik võita rahvast, kes suudab veel nalja visata

Dr Viktor Vassiljev
Copy
Viktor Vassiljev.
Viktor Vassiljev. Foto: Remo Tõnismäe

Pole seal Moskvas ka ühtegi mõistlikku inimest, kes vanale kiirabi kutsuks, näidustused ju ilmselgelt olemas. Kremli haiglas olid vanasti päris head spetsialistid, veel Brežnevi ajal, siis suudeti nii mõnigi tudike poolsurnud peast nii üles turgutada, et suutis silmad lahti hoida ja suud maigutada. Teine asi, kas sealt suust ka mõistlikku juttu tuli, kuigi mis sel tähtsust, propaganda töötas siis ja töötab praegu.

Nüüd on muidugi muutunud päris omaette kunstiliigiks, mingi segu fundamentaalsest sürrealismist ja hullust impressionismist, koomiksi kujul. Meil pole ametlikult saadaval, aga hea tahtmise juures leiab üles nagu narkotsi kuskilt nurgatagusest. Ma isegi näpuotsaga proovisin, aga ei laksanud ära, hakkas vastu. Kange psüh­hotroopne kraam, selgelt tervistkahjustav.

Nende oma vägede ülemjuhataja, president ja generalissimus on ilmselt ise ka sõltuvuses, tarbib ebamõistlikes annustes ja pole imestada, kui katus pealt sõidab. Üldiselt on terve psüühika tunnus huumorimeel, kuigi Kremlis on asi naljast kaugel, ega seal rohkem ole kui üksainus tegelane, kellel ehk oleks õigust naerda, ja sedagi vaid enda üle. Tõesti idiootne olukord, hoiab ise ennast pantvangis ja nii rappa läinud, et edasi minna ei suuda ja tagasi tulla ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles