Zachariah Steven Baird: Eestil on valida kolme elektritootmise võimaluse vahel (18)

Zachariah Steven Baird
, TalTechi energiatehnoloogia instituudi teadur
Copy
Eesti Energia Balti elektrijaam Narva lähistel. Eurostati andmetel on suurtootjate osakaal Euroopa elektriturgudel langema hakanud.
Eesti Energia Balti elektrijaam Narva lähistel. Eurostati andmetel on suurtootjate osakaal Euroopa elektriturgudel langema hakanud. Foto: Remo Tõnismäe

Iga eestlane võiks olla teadlik erinevate elektritootmise tehnoloogiate valikukriteeriumitest ja väljendada oma eelistusi, kuna lõppotsus mõjutab meid ümbritsevat keskkonda ja meie kõigi rahakotti, kirjutab TalTechi energiatehnoloogia instituudi teadur Zachariah Steven Baird.

Meie kliima muutub. Kliimamuutuste ja kasvuhoonegaaside heitmete vähendamiseks ei saa me enam kasutada olemasolevaid põlevkivielektrijaamu elektri tootmiseks, vähemalt mitte praegusel kujul. Kui me ei taha pimedusse jääda või sõltuda naaberriikidest, peame ehitama uued jaamad ja salvestid selleks, et varustada Eestit elektriga.

Iga eestlane võiks olla teadlik võimalikest lahendustest, kuna see on üks suurimaid investeeringuid meie eluea jooksul ja lõppude lõpuks mõjutab meie kõigi rahakotti.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles