AASTA NÄOD ⟩ Superpoliitik Raik (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva linnapea Katri Raik.
Narva linnapea Katri Raik. Foto: Sander Ilvest

«Õnne 13» oleks kõige vaadatum seriaal Eestis, kui see kirjeldaks Narva poliitelu. Aga mitte seda, mis oli mõni aasta tagasi. Ikka seda, kui Katri Raik sinna läks, sest siis algas uus epohh. Katri Raik astus võitlusse ainujõuga Narvas – Keskerakonnaga.

Ta alustas väikeste muutustega: lasteaedades ei pea olema direktoril mitu kohusetäitjat, eriti kui nad kõik on sugulased. Ei pea olema juhte, kes on seal juba üle kümne aasta olnud. Aga see ärritab. Keda ei ärrita muutused? Kõiki ärritavad. Ja nii sai Narvas alguse oma poliitseebiooper.

«Narva tahab muutuda,» kordas Raik terve KOVi valimiste aja. Ja superpoliitik Raik tuli, tegi ja võitis. Ta küll ei saanud linnapeaks otsekohe, kuid läks paar kuud ja lõpuks sai ikka. «Mõtle ise, kõnnid mööda linna, aga vastu jalutavad riigiametnikud, noored emad, memmed ja stiilsed taadid. Ja siis mõtled, et näe, iga neljas hääletas minu poolt. No väheke uhkeks teeb, aga seda hullem on muidugi ka vastutus,» rääkis Raik oktoobris Juku-Kalle Raidile.

Aga kes siis ei tahaks endale linnapead, kes sõidab vaktsineerimisbussiga mööda Narvat ja uurib, miks inimesed ei soovi end vaktsineerida?

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles