DUBAI EXPO ⟩ Pandeemiast sirgunud Eesti idufirma tekitas maailmanäitusel huvi

Copy
Kadri Tuisk Clanbeati kontoris.
Kadri Tuisk Clanbeati kontoris. Foto: Kalle Veesaar

Alates tänavu jaanuarist saavad kooliõpetajad kasutada uuenduslikku eestikeelset rakendust Clanbeati, mille abil on võimalik toetada õpilastel iseseisvust õppimisel ja jälgida laste meeleolu ning vajadusel pakkuda tuge. Rakenduse vastu tunti huvi ka maailmanäitusel EXPO. Postimees puhus juttu ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Kadri Tuisuga.

Distantsõpe tõestas, et ligi kolmandik õpilastest ei ole võimelised iseseisvalt edukalt õppima ja lisaks hakati koduõppe ajal rääkima õpilaste vaimsest väsimusest ja isegi depressioonist. Probleemile üritab lahendust leida Eesti idufirma Clanbeat.

«Kliinilise diagnoosiga me ei tegele ja ma ei usu, et ükski rakendus oleks selleks võimeline. See jääb arstide tööks, aga meie fookus läheb eneseabi ja ennetuse suunal. Kui me vaatame, kuidas toimub enesemärkamine, siis me aitame õpilastel läbi igapäevaste lihtsate küsitluste (hommikul ja õhtul) aru saada, kuidas neil on magamise, tähendusrikaste suhetega või kas nad üldse näevad, et päeval on mõtet,» kirjeldas ta, lisades, et läbi selle saavad klassijuhatajad kiirelt märgata probleemset last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles